AM53 telematrics module

21 maart 2017

Topcon introduceert AM53 en Tierra telemetrie oplossingen voor agrarische fleet-management

TURIJN, Italië / Achterveld, NL –2 Maart, 2017 – Topcon Agriculture kondigt aan dat Tierra Telematics onderdeel wordt van Topcon’s portfolio van oplossingen voor de agrarische sector. Tierra biedt telemetrische producten voor agrariërs en loonwerkers waarmee voordelen kunnen worden behaald op gebied van productiviteit, brandstofverbruiken, emissies, machinebeveiliging en optimatlisatie van onderhoud.

“De oplossingen van Tierra bieden toegang tot dagelijkse rapporten van machinegebruik met accurate en betrouwbare data. Brandstofkosten kunnen worden verlaagd door real-time data van stationaire stand van de motor, motor activiteit en beweging inzichtelijk te maken. Daarnaast zijn machines beter beveiligd tegen diefstal door GeoFenching, operationele tijden (avondklok) en directe notificaties. Optimalisatie van onderhoud wordt verbeterd met service-alarmen die problemen oppikken voordat ze schade kunnen toebrengen aan de machine, evenals het automatisch doorgeven van meldingen bij een vereiste interval-service. Indien machines niet ingezet worden kunnen ze eenvoudig aangeduid worden als “niet in gebruik” en doorgestuurd naar andere locaties” vertelt Fabio Isaia, CEO bij Topcon Agriculture.

De Topcon AM53 is de on-board hardware module die gebruikt wordt voor de fleet-management.

Isaia vertelt verder, “de AM53 is stevig genoeg om zelfs in extreme omstandigheden met minimale onderhoudsbehoefte te opereren – firmware updates zijn automatisch en de gebruiker krijgt directe feedback via diagnostische LEDs op de module.”

“De AM53 neemt slechts een kleine ruimte in op de machine (135 x 118.8 x 35.8 mm), is licht van gewicht en zeer eenvoudig te installeren. De module biedt complete lokalisatie functionaliteit en heeft mogelijkheden om data te loggen – automatisch gebonden aan een tijdstip, GNSS-positie en relevante CAN-data. Deze data wordt periodiek verzonden via een GSM-netwerk naar de servers van Topcon/Tierra, alwaar het inzichtelijk wordt voor de gebruiker.”

Ontworpen met een krachtige processor en een groot intern geheugen is de AM53 in staat om tot 50 uur aan gebruik op te slaan, waarbij iedere 5 seconde een log gemaakt kan worden met alle aanwezige parameters. Tevens wordt iedere keer dat er een status veranderd in de machine een logbericht geschreven.

Topcon Tierra biedt een brede range aan abonnementen om functies in te schakelen, afhankelijk van de klantbehoefte – van de basis uit met enkel lokalisatie tot meest geavanceerd met diagnostische functionaliteit op afstand; dit alles met real-time monitoring op het online dashboard. De functionaliteit van de AM53 is op ieder wenselijk moment uit te breiden zonder extra benodigde hardware.

Door in te loggen op de Topcon Tierra website of mobiele app kunnen gebruikers direct toegang krijgen tot hun omgeving waarin zij hun vloot kunnen monitoren, notificaties en GeoFences in kunnen stellen, rapporten kunnen inzien en uitdraaien en tevens meldingen inzien waarop zij actie moeten ondernemen. Dit alles om de vloot van machines efficiënter in te kunnen zetten en betere winsten te boeken.

AM 50 Topcon