Topcon X35 gepresenteert op SIMA

06 maart 2017

Topcon Agriculture introduceert de nieuwe X35 console

TURIJN, Italië / FORT ATKINSON, Wis., USA– 27 februari 2017 – Topcon Agriculture introduceert de nieuwe X35 console – een nieuwe generatie touchscreen console met zeer geavanceerde functionaliteiten.

De X35 (12.1” groot) is ontworpen als modulaire oplossing en draait op het Topcon Horizon software platform net als alle andere consoles van Topcon. De Horizon software biedt de gebruiker een omgeving welke gebasseerd is op iconen en door iedere gebruiker naar wens is in te delen om zo, afhankelijk van de behoefte, de juiste informatie te tonen. Afhankelijk van de gebruikersbehoefte is het systeem uit te breiden met andere Topcon producten.

Markus Kalin, productmanager bij Topcon licht de X35 toe: “Deze nieuwe console past zeer goed in de Topcon consolelijn zoals deze bestond en gaat door met het bieden van een gebruiksvriendelijke interface waar de X30 ook al bekend om stond. Tevens biedt de X35 nu extra functionaliteiten als de nieuwe XTENDTM functie.”

“De Horizon XTENDTM functionaliteit is nieuw in de X35 en geeft gebruikers toegang tot de console via hun mobile devices zoals telefoons en tablets” gaat Kalin verder. “In toevoeging hierop biedt de Remote Assistance Tool technici de mogelijkheid om op afstand diagnoses te stellen en kunnen agronomische advieurs ook op afstand adviezen geven en instellingen wijzigen voor de gebruiker. Tevens kan de gebruiker zijn mobiele device gebruiken als tweede scherm in de cabine om hier bijvoorbeeld zijn ISOBUS werktuig weer te geven, terwijl de X35 de geleiding toont.”

Door meerdere AgCam® camera’s aan de X35 te koppelen kan de chauffeur gelijktijdig meerdere plekken van de bewerking in de gaten houden en bedienen.

De X35 ondersteunt tevens ISO sectiecontrole tot 200 secties, ontworpen om gebruikers ook de mogelijkheid te geven meerdere secties aan te sturen op bredere werktuigen, of specifiek per dop bij het spuiten.

“Net als bij de X30 is de X35 een all-in-one systeem met volledige integratie van de ISOBUS Universal Terminal (UT) en ISO Task Controller. De X35 biedt mogelijkheden voor variabele afgifte (VRC) tot acht producten gelijktijdig” vertelt Kalin.

De X35 is ontworpen om volledige data management capabiliteit te geven door zijn Cloud-based technologie via MAGNET. “Gebruikers kunnen naadloos data zoals opbrengstkaarten en sensordata van de X35 naar de cloud sturen waar het toegankelijk is voor het kantoor of andere machines” vertelt Kalin. “Door gebruik te maken van data management oplossingen zoals het Topcon MAGNET® Mobile Ag Network kunnen gebruikers extra waarde toevoegen aan hun data. Hierdoor kunnen opbrengsten worden verhoogd terwijl de hulpbronnen behouden blijven. Dit is waar het heden verbinding maakt met de toekomst, en de nieuwe generatie van Topcon consoles is klaar voor beide.”

X 35 Topcon